KAKO LAHKO POMAGAM?

Finančna pomoč

Vsi prostovoljci se trudimo delati po svojih najboljših močeh, vendar pa nič ne bi bilo možno, brez vaše finančne podpore. Kot odraz dobrega sodelovanja je tudi naš slogan “Skupaj bomo naredili več!”, saj verjamemo, da k dobrobiti živali lahko pripomore vsak posameznik. 

Finančno nas lahko podprete na različne načine.

SMS
Uporabniki Telekoma, Telemacha, T-2 in A1 nam lahko donirate preko SMS sporočila z ključno besedo REPKI5. Pravila in pogoje uporabe storitve si lahko preberete tukaj:
Telekom
Telemach 
T-2
a1

Donacije

Vsaka finančna donacija je vedno dobrodošla. Lahko jo nakažete na naš TRR SI56 6100 0000 7389 710 ali pa prispevate v skrinjice. Le-te se nahajajo v sledečih trgovinah:
Doget na Vrhniki, v Murglah in na Miklošičevi v Ljubljani,
Medicovet,
Veterina Capriola Zapuže,
Aro Stražišče,
Mačica.

Dohodnina
Že nekaj let nam je na voljo možnost, da delček odmerjene dohodnine razporedimo po svoji volji in ga namenimo različnim organizacijam. To pomeni, da lahko z izpolnitvijo posebnega obrazca (najdete ga pod tem besedilom) doniramo do 1 % odmerjene dohodnine. Donacija nas nič ne stane – če zahtevka ne oddamo, gre ta znesek skupaj s preostankom odmerjene dohodnine v proračun. Povprečni znesek donacije je bil v preteklih letih približno 12 evrov.

Od leta 2015 lahko ta del dohodnine namenite tudi našemu društvu – Društvu za zaščito živali Kranj.

Kako?
Lahko se odpravite na svojo pristojno finančno upravo FURS (seznam finančnih uprav) in tam osebno na zapisnik podate svojo zahtevo. Morda bo enostavneje izpolniti in natisniti obrazec. Lahko ga osebno odnesete na pristojni davčni urad ali ga tja pošljete (naslovi FURS po občinah). Če imate spletno digitalno potrdilo, pa lahko namenitev uredite kar od doma preko portala eDavki. Naša davčna številka je 81686340.

Kdaj?
Upoštevane bodo tiste zahteve, s katerimi finančna uprava razpolaga 31. decembra leta, za katero se odmerja dohodnina. Če bi nam radi namenili del letošnje dohodnine, morate torej o tem obvestiti finančno upravo najkasneje do 31. 12. tekočega leta. Če boste obrazec pošiljali po pošti, upoštevajte tudi čas dostave.

Načini oddaje obrazca:
• elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki,
• osebno
• preko avtomatskega obrazca

• po pošti pri pristojnem finančnem uradu.

Obrazec se nahaja na spodnji povezavi:
https://www.dzzz-kranj.si/wp-content/uploads/2023/05/Obrazec.pdf

Hvala, ker nam pomagate ❤️.

Materialne donacije

Vedno smo veseli tudi materialne pomoči, pa naj bo to v obliki kvalitetne hrane, odej in rjuh, opreme za živali ali pa raznovrstnih izdelkov za naše licitacije.

Zbiranje papirja

V spomladanskem in jesenskem času, običajno aprila in oktobra, organiziramo zbiralno akcijo odpadnega papirja. S takšnim sodelovanjem naredite tri dobra dela na en mah, spraznite vaše prostore, kamor ste nalagali papir ves čas, reciklirate in nam tako pomagate pridobiti prepotrebna finančna sredstva za oskrbo živali. 

Papir pa lahko na naše ime oddate tudi kadarkoli med letom na Dinosu v Ljubljani in Kranju.

Nakup v trgovini zoohit